Agenda

Ball Noir + Scarlet Stories | Gigant [UITVERKOCHT]

[UITVERKOCHT]

Dit concert is verplaatst naar 25 juni 2021 n.a.v. de maatregelen omtrent het coronavirus. Mocht je dan niet kunnen, geef dan je naam, aantal gekochte kaarten, een foto of pdf van de kaarten en je IBAN nummer door via administratie@gigant.nl.

Ball Noir
De Nederlandse band Ball Noir brengt alchemie voor gevorderden. Ze mixen middeleeuwse, klassieke en elektronische instrumenten tot medieval folkmetal, vol spookachtige melodieën en donkere fantasieën. Een absolute must voor liefhebbers van Anathema en My Dying Bride. Bij een live show van Ball Noir neem je een kijkje in hun laboratorium: een feest van vleugels, kaarsen, klokken en kostuums. Zware Metalen schreef over album Lost Serenades uit 2017: “Je gelooft de wereld die de heren en dame weten op te roepen en je wil er graag ook deel van uitmaken. Dit Ball Noir mag een revelatie heten. Met deze plaat hebben ze een pareltje afgeleverd.”

Scarlet Stories
Scarlet Stories brengt bloedrode verhalen in een ongrijpbare dark prog rock/metal omlijsting. De Nederlandse zeskoppige band werd in 2012 opgericht, bracht sindsdien twee EP’s uit en is een vaste waarde voor liefhebbers van donkere, sfeervolle rock/metal. De band put inspiratie uit muzikale genres als heavy metal, doom en ambient. In 2019 kwam Scarlet Stories met debuutalbum Necrologies. Zangeres Lisette van den Berg vertelt over de nummers op Necrologies: “Ze laten de duistere kant van de mensheid zien en gaan over emoties, onrecht, moord, maar ook over schoonheid. Geschreven om tot nadenken aan te zetten en live dramatisch uitgevoerd. Het ene moment fragiel en rustig, het andere moment intens en rauw.”

Askara
Askara is een progressieve gothic metal band uit Zwitserland. Na een sterke show op Brainstorm Festival afgelopen november komt de band nu terug naar Apeldoorn!

Brainstorm Festival presenteert
Wij gaan nog sterker samenwerken met Brainstorm Fest! Naast het jaarlijkse Brainstorm Festival in november worden voortaan door het jaar heen concerten gehouden onder de noemer ‘Brainstorm Festival presenteert’. De krachtenbundeling maakt van GIGANT nóg meer the place to be voor de betere metalconcerten.

Het eerste resultaat is op deze avond te zien met drie bands die stevig aan de weg timmeren en goed passen binnen het concept van het jaarlijkse Brainstorm Festival.

Deuren open: 19:00 / aanvang: 19:30
Tickets & info: Gigant.nl

Leave a reply

« Back to overview